Peter Rosendaal, de persvoorlichter van de CPNB, is nooit te beroerd om nog wat zout in de wonde strooien. Tegen Jet Steinz van de Volkskrant reageert hij op de ophef die is ontstaan om succesvolle auteurs van Das Mag uit te sluiten voor het Boekenbal.

Ze strijden tegen het establishment en vinden ons blijkbaar niet leuk genoeg. Dan moeten ze zelf maar een bal organiseren.

Nou staat Das Mag wel enigszins bekend om de festiviteiten die ze organiseren. Dat was zelfs doorgedrongen tot de Buchmesse waar Das Mag-uitgever Daniël van der Meer het afgelopen jaar werd geïnterviewd over alles wat de uitgeverij wist te bewerkstelligen.
Katharina Borchardt, Daniël van der Meer en Daniel Beskos
Iets goed organiseren, dat zou de CPNB best eens kunnen leren van een ander. Juist de CPNB schrapte de afgelopen herfst allerlei activiteiten omdat er geen hond meer op af kwam, ondanks dat opperbaas Eppo van Nispen na elke Manuscripta en Vers voor de Pers weer riep dat het een groot succes was geweest.

Peter Rosendaal legt de schuld van alle ophef gewoon weer bij de CPNB:

Eigenlijk is het gewoon triest dat Das Mag haar auteurs een Boekenbaluitnodiging onthoudt door zich niet aan te sluiten bij de uitgeversbond.

Lees het hele artikel hier. Bij NRC Handelsblad zegt Rosendaal ongeveer hetzelfde.