Homo Deus van Yuval Noah Harari stond vorige week al in de Bestseller top 60 (op 41), maar nadat het door Inge Pieters vertaalde boek was gekozen tot Boek van de Maand, is er deze week een sprong gemaakt naar de top 10. Homo Deus staat nu op 8. Zijn eerder verschenen boek Sapiens komt voor het eerst op de bestsellerlijst binnen op plek 53. Ook twee andere boeken van het Boekenpanel van DWDD doen het goed: Peachez van Ilja Leonard Pfeijffer komt binnen op 15 en Zijde van Alessandro Baricco & Rébecca Dautremer komt binnen op plek 33. Verhalenbundels hebben het traditioneel moeilijk en nu ook, want Herinneringen in aluminiumfolie van Jamal Ouariachi haalde de top 60 niet.

Opvallend is ook de voorzichtige binnenkomst van Tommy Wieringa. Zijn roman De dood van Murat Idrissi, pas eind vorige week gepubliceerd, komt binnen op 36. DJ van Kluun zakt vijf plaatsen op de lijst en staat nu op nummer 9.