A.F.Th. (Adri) van der Heijden werd op 15 oktober 1951 geboren in Geldrop. In zijn romans, met name in de romancyclus De tandeloze tijd, komen huizen, cafés, straten en pleinen van zijn geboortedorp herkenbaar voor. De neerlandicus Han Roijakkers beschrijft 31 van die plekken in Door de spiegel van Adri van der Heijden. Een literaire wandeling in de verbeelding en werkelijkheid van zijn Geldropse jeugd, begin deze maand verschenen bij uitgeverij Lecturis.

De tweeënhalf uur durende wandeling van 8,1 kilometer werd gepresenteerd in aanwezigheid van de schrijver. Lokale omroep Studio040 maakte bijgaand beeldverslag.

Download de wandelroute hier en de audiotour hier of gebruik de izi.travel app.

Afbeelding boven: Van der Heijden in zijn jonge jaren, zoals afgebeeld op het omslag van de wandelgids.