Het begint al bijna een traditie te worden: de veiling van het werk van dubbeltalenten in de Groninger Forum Bibliotheek. De expositie ‘De rijke buit’ is deze week geopend en laat het werk zien van schrijvers en dichters die ook nog talent hebben als beeldend kunstenaar. Dat niet iedereen met evenveel talent is toebedeeld wordt soms ook pijnlijk duidelijk, maar je ziet in de bibliotheek zomaar werk van Armando, Theo van Baaren, Dirkje Kuik, Lucebert, Karel Appel (die schreef dan weer heel beroerde gedichten), L.Th. Lehmann, Hugo Claus en Hans Wap. Zie hier voor de hele lijst.

De expositie is nog tot 18 mei te zien in de bibliotheek en die avond worden de werken geveild door Kunsthandel Richard ter Borg . 10% van de hamerprijs gaat naar het goede doel: IMC Weekendschool. Elk kavel op de veiling heeft een startprijs. Zo begint een Ministeck-werkje van Joost Ooomen op 50 euro, terwijl een landschapje van Hendrik de Vries begint bij 4000 euro.