In het Amstel Hotel te Amsterdam heeft Janine van den Ende zojuist bekendgemaakt dat De tolk van Java van Alfred Birney de Libris Literatuur Prijs 2017 wint. kan 50.000 euro op zijn/haar rekening bijschrijven.

De andere genomineerden waren
Walter van den Berg – Schuld Das Mag
Arnon Grunberg – Moedervlekken Lebowski
Jeroen Olyslaegers – Wil De Bezige Bij
Marja Pruis – Zachte riten Prometheus
Lize Spit – Het smelt Das Mag

De jury van de Libris Literatuurprijs 2017 bestaat uit Janine van den Ende (medeoprichter en bestuurslid VandenEnde Foundation), Kees ’t Hart (schrijver en literatuurcriticus De Groene Amsterdammer), Michel Krielaars (chef boeken NRC Handelsblad en schrijver), Anna Luyten (publicist en gastprofessor School of Arts Gent) en Marrigje Paijmans (letterkundige en filosoof Radboud Universiteit Nijmegen).