Op zondag 11 juni kun je de literaire wereld zich in het zweet zien werken tijdens de tiende eci Letterenloop. In elk geval staan de uitgeverijen Gottmer, Singel Uitgeverijen (met De Arbeiderspers), De Bezige Bij, Luitingh-Sijthoff, Coutinho, Ambo|Anthos en Nieuw Amsterdam aan de start, en doen de eci, het Centraal Boekhuis, boekhandel Scheltema en drukkerij Wilco mee. Deelnemende schrijvers zijn Jessica Durlacher, Abdelkader Benali, Bram Bakker, Hans Koeleman, Peter Nijssen, Eva Posthuma de Boer, Maaike Gerritsen, Barbara Kerkhof, Rogier Goetze, Elvin Post en Ramon Beuk & Rutger Verhoeff.

De eci Letterenloop staat garant voor een prachtig parcours door de lommerrijke lanen van Bloemendaal, met de IJsbaan Haarlem als unieke start- en finishlocatie. Het evenement staat open voor individuele lopers, bedrijventeams en kinderen. Er zijn 4 afstanden. Om 10 uur geeft schrijver en hardloper Abdelkader Benali het startschot voor de eci 10 km, met als letterlijk ‘hoogtepunt’ het befaamde, voor sommigen beruchte Kopje van Bloemendaal. Om half 12 schiet acteur en regisseur Frank Lammers de deelnemers aan de 1nergiek 5 km weg, het parcours op door het gezellige centrum van Bloemendaal. De oudste kinderen leggen daarna 1,5 km af in de Gottmer Kinderboeken Run en de jongsten rennen 800 meter in de Dikkie Dik Fun Run.

Het goede doel Run4Schools maakt zich sterk voor ruim 5.000 kinderen op vier lagere scholen in het township Mitchell’s Plain, net buiten Kaapstad. R4S behoedt deze kinderen voor criminaliteit, drugs en prostitutie door hun talent op het gebied van sport, dans, muziek en creativiteit via in- en naschoolse activiteiten te ontwikkelen. In de afgelopen 9 jaar hebben de sponsors en de deelnemers aan de eci Letterenloop samen ruim 81.000 euro bijeengebracht voor deze kinderen. De ambitie van de eci Letterenloop is dat de teller na deze jubileumeditie ten minste op 88.000 euro staat.

Zie voor meer info hier.