In zijn column in de Volkskrant vandaag komt Peter Buwalda met een aardig nieuwtje. Mizzi van der Pluijm van Atlas Contact was wel geïnteresseerd in het debuut van Buwalda, ‘Máár Petertje’, zei ze, ‘we doen hier niet aan voorschotten. Nee, nee. Een kus kun je krijgen. Bel maar als je eruit bent.’

Toch bleek er meer in te zitten.

Praten over geld is niet chic. Maar ik ben niet chic. En Mizzi ook niet. Dus voor de draad ermee.’
Welaan, de Bezige Bij bood 35 duizend pegels. Plus een kus van Ammerlaan.
‘Ik ben eruit’, belde ik door. ‘Ammerlaan biedt…’
‘Hoeveel?’, vroeg Mizzi.
‘Vijfendertigdui…’
‘Véértig’, zei Mizzi voor ik had kunnen uitpraten. ‘Zie ik je zo op mijn kantoor?’

Bonita Avenue verscheen uiteindelijk bij De Bezige Bij.

Vorige maand kwam De Bezige Bij in het nieuws toen bekend werd dat er in twee jaar 46 miljoen euro aan voorschotten was afgeschreven.