Het boek Het geheim van Bol.com, dat deze week is verschenen, zorgt voor de nodige ophef onder boekhandelaren. In de besloten groep ‘Tips uit het boekenvak’ op Facebook is al langere tijd discussie over het boek. Bol.com wordt door vele boekhandelaren gezien als hun grootste concurrent, waardoor sommige boekhandelaren weigeren om het boek in te kopen en in hun winkel te presenteren.

Afgelopen dagen kregen de boekhandelaren promotiemateriaal van uitgeverij Atlas Contact opgestuurd, waaronder een poster waarop staat: ‘Het geheim van Bol.com is hier écht direct leverbaar’. Dit schoot enkele boekhandelaren in het verkeerde keelgat.

Enkele reacties van verontwaardigde boekhandelaren:

Bedankt uitgeverij Atlas Contact die gaan we echt niet ophangen.

Een gotspe om dit ongevraagd naar de boekhandels te sturen.

Hoeveel failliete boekhandelaren ken je die kapot aan Bol zijn gegaan… ik teveel. En het eind is nog niet daar. En dan gaat een leverancier daar grapjes over maken, kom op, schande.

Ik zal er twee inkopen voor ‘onder de toonbank’. En verder mag iedereen zijn geheimen wat mij betreft houden. En zeker iemand die m.i. boven alles uit is op het magische toverwoord; ‘marktaandeel’.

Andere boekhandelaren waarderen het promotiemateriaal van de uitgeverij wel:

Ik vind hem briljant; ophangen zou ik zeggen!

Wij gaan hem zeker ophangen, maar wel met ons eigen logo en website erbij. En waarschijnlijk ook nog wel een eigen slogan.

Ik vind het een geinige poster.

Wie goed leest en begrijpt wat er staat hangt hem juist op!