Max Pam maakte zich van een tikkeltje boos om de bespreking van zijn roman Leviathan of Het hart in de steen door Christiaan Weijts in De Groene Amsterdammer. Op Facebook postte hij al een bericht over de opmaker van de website (en niet Weijts) die zijn naam verkeerd geschreven had.


Later op de dag was hij te gast in het interviewprogramma OBA Live waar Theodor Holman hem vroeg naar de recensies op zijn werk (vanaf minuut 32.00 op onderstaande video). Pam valt vooral over deze passage waarbij Weijts een link legt tussen het werk van Willem Frederik Hermans en de hoofdpersoon bij Pam:

Steigman, dat scheelt bovendien maar één lettertje met een van W.F. Hermans’ sterkste vertellers, van wie hij duidelijk de kale scenische registratietechniek heeft afgekeken.

De naam van de hoofdpersoon luidt echter: Albert Steinberg en dan ben je wel een heel eind weg van Lodewijk Stegman uit Ik heb altijd gelijk.
Pam: Christiaan Weijts heeft dus 500 pagina’s lang de verkeerde naam gelezen. […] Die hele recensie slaat werkelijk nergens op.
Holman: Het was een goede recensie, Max.
Pam: Ja, een goede recensie, maar wat heb je aan een recensie die nergens op slaat? […] Ik moet zeggen: het niveau van de Nederlandse recensenten is hilarisch laag.

Op Twitter gaf Christiaan Weijts zijn fout meteen ruiterlijk toe.