De afgelopen week ontbrak de column van Max Pam in de Volkskrant. Geweigerd door de redactie. De column was een reactie op de column van Asha ten Broeke die over de protesten tegen zangeres Lenny Kuhr had geschreven. De column van Pam was daar een persiflage op schrijft hij in HP/De Tijd.

Naar analogie van haar column schreef ik een satirisch stukje, waarin het niet ging om een joodse zangeres die op een onheuse manier wordt lastig gevallen door Palestine Action NL, maar om een dikke columniste die op een onheuse manier wordt lastig gevallen door Obesitas Action NL. Praktisch elke zin uit het stukje van Asha ten Broeke heb ik letterlijk overgenomen, alleen daar waar het over Joden ging, ging het nu over dikke mensen.

Volgens de redactie was de column te beledigend, maar daarmee toonden ze impliciet ook aan dat de column van Ten Broeke beledigend was, aldus Pam:

Het laat geen andere conclusie dat je momenteel geen dikke mensen mag beledigen – terecht – maar wel Joden, waarbij onmiddellijk moet worden opgetekend dat mijn stukje puur satirisch was en dat van Asha ten Broeke pure ernst.

Lees de hele tekst inclusief de geweigerde column hier.

De column van Ten Broeke vind je hier: