‘De boekenmarkt is een vechtmarkt,’ zei Patrick Swart van WPG, niet wetende dat een paar maanden nadat hij deze uitspraak deed een van de succesvolste onderdelen, Querido kinderboeken, vandaag leeg zou lopen. Op de blogpagina van Ted van Lieshout stond vandaag te lezen dat zes redacteuren van de uitgeverij hun ontslag hebben ingediend nadat WPG ze naar een andere kantoorruimte wilde halen waar ook de andere kinderboekenuitgevers zitten. Querido kinderboeken zat bij Querido voor volwassenen in het pand, maar dat hoort tot de Singel-uitgeverijen.

Thomas de Veen meldt in NRC Handelsblad daarbovenop dat dertig schrijvers opstappen na een vertrouwensbreuk met de directie. Volgens De Veen gaan mee: ‘Guus Kuijer, Toon Tellegen, Joke van Leeuwen, Francine Oomen, Edward van de Vendel, Bart Moeyaert en Anna Woltz, en ook de erven Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp.’
Als dat doorgaat dan kunnen ze de tent wel sluiten, want dit zijn wel enkele paradepaardjes van de jeugdliteratuur.

Lees het hele artikel hier.