In NRC Handelsblad schrijft Alma Mathijsen over het misbruik door filmproducent Harvey Weinstein. Ze spreekt vooral de mannen aan die zich moet laten horen.

Mannen hebben nog steeds een sterkere positie dan vrouwen. Juist daarom is het van belang dat ze hun macht op een positieve manier gebruiken. Stil zijn is zo makkelijk.

Mathijsen koppelt de beerput die opengetrokken is rond Weinstein ook aan het rumoer rond Griet Op de Beeck die in DWDD vertelde over het misbruik dat haar overkwam:

Er was geen enkele reden voor schrijfster Griet Op de Beeck om over het misbruik te liegen. Toch wordt haar geloofwaardigheid in twijfel getrokken. Ze zou het doen om aandacht te trekken voor de promotie van haar aanstaande boek. Alsof Op de Beeck dat nodig heeft. Voor de eerste druk van Het beste wat we hebben alleen al werden 75.000 exemplaren gemaakt.

Lees het hele stuk van Mathijsen hier.

In De Wereld Draait Door sprak Mathijsen gisteren samen met Floortje Smit en Hasna el Maroudi over het machtsmisbruik en ook daar komt de zaak Op de Beeck ook weer langs.