De schrijver Anton Quintana is op 15 oktober overleden. Dat heeft zijn familie laten weten, schrijft Ted van Lieshout op zijn blog. Quintana, (Anton Kuyten) schreef oa De bavianenkoning, De vuurman, De hemelruiter en Het boek van Bod Pa (bekroond met Woutertje Pieterse Prijs 1996, Gouden uil en Vlag en Wimpel). De jury van de Woutertje Pieterse Prijs schreef:

Zijn beeldend talent is barok en soms onuitputtelijk en mateloos, vooral in natuursensaties die buitengewoon fysiek zijn neergezet. Wij herinneren ons het droge, opwolkende woestijnstof waardoorheen de ruiter uit het noorden met Raaf en Wolf de roman binnenrijdt. Of de rusteloze wind die, tot hij pagina’s later eindelijk gaat liggen, de lezer in een ademloze ban houdt. Maar de kracht van de taal wordt ook overtuigend gedemonstreerd in bondige dialogen, aforistische uitspraken, haiku-achtige gedichten, poëtische vergelijkingen, verrassende allusies en compacte paradoxen. Het is juist die eenheid van tegendelen die ervoor zorgt dat het lezen één groot avontuur is.

Zie hier en hier en hier voor meer over Anton Quintana