Onno Blom promoveerde afgelopen donderdag op de biografie van Jan Wolkers, dat kan bijna niemand ontgaan zijn. Kosten noch moeite werden gespaard om de biografie in de markt te zetten en dat loonde. De Wereld Draait Door besteedde maar liefst een complete uitzending aan de verschijning van de biografie. Natuurlijk willen we bij Tzum de uitgave ook recenseren, maar helaas: uitgeverij De Bezige Bij stuurt de redactie van Tzum geen recensie-exemplaar van Het litteken van de dood. Tzum vroeg een recensie-exemplaar aan, maar dat verzoek werd afgewezen:

Helaas moeten we erg selectief zijn, omdat het om een heel dure uitgave gaat. Ik kan jullie natuurlijk wel een e-book of PDF aanbieden.

Het gaat niet zo goed met de uitgeverij, maar zo slecht dat er geen recensie-exemplaren meer gestuurd konden worden is toch wel schrikken. Ze dachten zeker dat we de peperdure luxe uitgave van 139 euro wilden hebben, maar ook dat was niet het geval. Zelfs de ‘volkseditie’ was te duur (luxe) om op te sturen.

De ‘volkseditie’ is overigens te koop voor 39,99, maar je vraagt je af of het boek wel goed is ingekocht. Of zouden de boekhandels alles in consignatie hebben?

De recensie van Het litteken van de dood volgt binnenkort.