De Libris Geschiedenis Prijs voor het beste historische boek gaat naar Selma van Carolijn Visser. Dat is zojuist bekend gemaakt in het programma OVT dat rechtstreeks uit De Rode Hoed in Amsterdam werd uitgezonden. De winnaar gaat naar huis met van 20.000 euro.

De andere genomineerden waren:
* Martin Bossenbroek – Fout in de Koude Oorlog. Nederland in tweestrijd, 1945-1989 (Prometheus)
* Craig Harline – Jacobs vlucht. Een familiesaga uit de Gouden Eeuw (Vantilt)
* Ewoud Kieft – Het verboden boek. Mein Kampf en de aantrekkingskracht van het nazisme (Atlas Contact)
* Luc Panhuysen – Oranje tegen de Zonnekoning. De strijd tussen Willem III en Lodewijk XIV om Europa (Atlas Contact)

De jury bestond uit Lilianne Ploumen (voorzitter), oud-minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie, Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam, Annegreet van Bergen, schrijfster, journalist en econoom, Wim Klinkert, hoogleraar Militaire Geschiedenis aan de UvA/Nederlandse Defensie Academie, Klaartje Schweizer, sectormanager Collecties en Beheer bij het Nederlands Openluchtmuseum, Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant.