Joost Niemöller, ooit begonnen als popjournalist en romanschrijver, is tegenwoordig vooral terug te vinden als uithangbord voor rechts-radicale geluiden. Tommy Wieringa kende hem nog uit die begintijd, schrijft hij in zijn onvolprezen column voor het AD en de meeste regionale kranten, maar hij maakt zich wel een beetje zorgen nu zijn oude collega zo vaak in de nabijheid van Baudet en Bosma verkeert.

Als ik op televisie de buren van een geradicaliseerde eenling hoor zeggen dat het zo’n aardige man was waar je niks aan merkte, denk ik steeds vaker aan Joost Niemöller. De rem is eraf, bij Joost, zoveel samenzwering en ondergang in één mens, dat kan niet goed voor je zijn.

Daarom biedt Wieringa zich aan (namens de rest van de mensheid alvast dank) om ‘op gezette tijden te informeren naar zijn welzijn, en hem gerust te stellen en te troosten.’

Lees de hele column hier.

(foto: still uit YouTube-filmpje RTLZ)