In een column in NRC Handelsblad die wat op twee gedachten hangt (‘dit soort seksuele misverstanden’ versus ‘dat je met je poten van iemand af moet blijven als die ander het niet wil’) roept grappenmaker Youp van ’t Hek Jelle Brandt Corstius op om aangifte te doen tegen de man (‘een of andere enge pisnicht’) die hem seksueel misbruikte in de tijd dat hij voor het programma Barend & Van Dorp werkte. Een van de angsten van Brandt Corstius is dat hij het geld niet heeft om zo’n rechtsgang vol te houden in een zaak waarin er geen harde bewijzen zijn.

Toch moet hij doorzetten volgens Van ’t Hek:

En de boete? Dan maar dokken. Op zo’n moment komen er vast wel wat rijke types die je vanuit een of ander principe financieel willen helpen. Daar zou ik er in elk geval een van zijn.

Lees de hele column hier.