Bodycoach

Alize
3059 XT Rotterdam
Nederland
Betreft: Vacature voor bodycoach bij jonge organisatie Alize

Geachte Frans Kos,
U schrijft, u bent jong. Als organisatie houdt u zich bezig en u zoekt mensen die als bodycoach aan de slag willen. De bodycoach zal mensen parttime/fulltime van een Active Healthy Lifestyle voorzien met tools (o.a. sporten en voeding). Ik schrijf u omdat ik weet hoe het is om een body te hebben (mijn body is m’n alles).

Mijn methode heet: Bodybewustzijn. Het is niet de lichaamscultuur zoals op tv/bioscoop, geen kijkcijferkanonnenvlees. Een goede body staat met soul en beide benen in de grond geworteld. Ook groente uit eigen bodem is van belang. Zelfbewustzijn door eigen groente. Vandaag de dag zijn de body en de soul uit elkaar gevallen. Dat zie je aan alles. Shampoo/conditioner is belangrijker dan rust/concentratie. De menselijke reuk wordt kunstmatig gemaskeerd met mensenmarinade.

Ik zal mijn pupillen meenemen de velden in en hen een veldboeket laten plukken, dan tussen de middag Lodewijk van Deyssel en Willem Kloos. De Tachtigers, zij glansden nog uit zichzelf. Zij hadden geen mensenmarinade nodig. Net als Dop, Dop Bles. Kent u hem? Dop kon vlammen, ik zal hem bij deze citeren uit het gedicht ‘O Vrouw’ (Parijsche Verzen,1923):

O vrouw
in de vlammende brand van Uw haar,
Uw lichaam is zwaar,
Uw lichaam is los,
als een dauwomhangen druiventros,
Uw lichaam is licht
als een bliksemschicht,
Uw lichaam is blank,
Uw lichaam is blauw
als de toortsende vlam in een avondschouw;
Uw lichaam is zwoel en zacht en rein
als een donker fluwelen, robijnen wijn.

Dit is ook bodycultuur, maar dieper, fundamenteler. Het komt van binnenuit. Zo ook bij bodybewustzijn, mooi van binnen, en dan: Uitbotten, ontpoppen.
Ik weet, ik ben een kwakzalver. Zoals vroeger tegen de pest verhaaltjes op de mouw werden gespeld. Maar overgewicht, gebrek aan zelfbewustzijn en controle, is de pest niet, dat zijn symptomen van de tijd. Bodybewustzijn is een sprookje om u te helpen. Het is tegengif voor het andere sprookje van de shamporeclame. Geuren die van binnen komen kunnen nooit slecht zijn, ze helpen ons de weg te vinden in de wereld, maar door de parfumindustrie zijn we de weg kwijtgeraakt. De weg is gemaskeerd door de kunstmatige nevel van Acqua di Parma, Givenchy , Lancôme, Paco Rabanne en Tabac.

Alleen diegene die gelooft, die vertrouwen heeft in de kracht van het eigen lichaam kan heroïek bereiken. Met Shampoo/conditioner en mensenmarinade lukt dat niet. Het Heroïsche kan alleen gedijen in de eigen lichaamsgeur.

We moeten nooit opgeven als bodycoach, hoe dik en down iemand ook is. Niemand wordt opgegeven. Ooit had ik ook een coach voor leren schrijven en lezen. Droogzwemmen en figuurtekenen hoorden bij de therapie. Gymnastiek voor taal. Er was een alfabet van schuurpapier. Het waren rituelen, kwakzalvers aan het werk. Toch was het belangrijk want ik begreep; ze geven mij niet op. Ik zal 24 uur fulltime/parttime voor u en uw klanten klaar staan. U zoekt enthousiasme, ik geef u overtuiging en levenskracht. Van binnenuit, dat wel.

Een ferme handdruk en tedere omhelzing,
Bram

Ps: ik heb deze brief geschreven, in kleermakerszit.

(Afbeelding: https://www.pexels.com/photo/clear-pickle-jar-38908/)