Fijn om de comeback te zien van Henk Pröpper. Joost Nijsen van uitgeverij Podium publiceerde op zijn Facebookpagina twee foto’s met het volgende bijschrift:

Uitgever en redactie van Podium bijeen met Henk Pröpper. (Vlnr Willemijn Lindhout, Merijn Hollestelle, Joost Nijsen en Henk Pröpper.) Sinds dit najaar verrijkt de voormalige directeur van De Bezige Bij ons maandelijks met ideeën, inzichten, spitsvondigheden en geestigheid. Een uitmuntende, zzp’ende ‘editor at large’, wiens adviseurschap onze literaire keuken een extra Michelin-ster zal opleveren. Voorwaarts mars!

Vorig jaar vertrok Henk Pröpper bij De Bezige Bij nadat hij al een tijdje ziek thuis zat. De uitgeverij maakte zware tijden door met de affaire Abou Jahjah, weglopende auteurs en niet al te rooskleurige cijfers. Voor zijn overgang naar De Bezige Bij was Pröpper onder meer directeur van het Nederlands Letterenfonds en het Institut Néerlandais in Parijs.