De journalist en schrijver Anthony Scaduto is overleden. Hij was de eerste die een serieuze, op journalistiek onderzoek gebaseerde biografie over Bob Dylan schreef: Bob Dylan, an intimate biography, verschenen in 1972.

Met zijn aanpak beïnvloedde Scaduto, die om het boek te kunnen schrijven zijn baan als verslaggever bij The New York Post had opgezegd, talloze latere biografen van zowel Dylan als andere figuren uit de entertainmentindustrie. Tot de jaren zeventig waren de meeste popboeken voornamelijk bedoeld om fans geld uit de zak te kloppen.

Een recensent vroeg zich na het verschijnen van Dylan in The New York Times af of artiesten als Bob Dylan, John Lennon en Janis Joplin wel zoveel aandacht verdienden. Aan Bob Dylan werd in 2016 de Nobelprijs voor Literatuur toegekend, over hem zijn intussen boekenkasten vol geschreven.

Scaduto schreef ook een boek over Bruno Hauptmann die in 1936 ter dood werd gebracht voor het kidnappen en ombrengen van de baby van Charles Lindbergh. Hoewel veertig jaar na dato vond Scaduto materiaal dat aantoonde dat politie en justitie in deze zaak hadden gefaald en dat Hauptmann ten onrechte de doodstraf had gekregen.

Andere publieke figuren over wie Anthony Scaduto boeken schreef, zijn Mick Jagger, Frank Sinatra, Marilyn Monroe en John F. Kennedy. Scaduto werd 85 jaar.