Milo Yiannopoulos, een extreem rechtse en extreem homoseksuele commentator, was een rijzende ster binnen conservatieve kringen in de Verenigde Staten. Zijn boek Dangerous was bij voorbaat al een bestseller op Amazon. Het leverde een relletje op bij andere schrijvers die behoorden tot uitgeefconcern Simon & Schuster en die niet graag in één fonds wilden zitten met deze auteur. Toen kwam er een mediastorm naar aanleiding van een uitspraak in een radio-interview van een jaar terug en de rechtse site Breitbart zag zich genoodzaakt om Yiannopoulos te lozen en Simon & Schuster had een reden om af te zien van het contract. Los van wat je vindt van de politieke opvattingen van Milo Yiannopoulos was dat nogal een vuil spel.

Resultaat is een rechtszaak en als gevolg daarvan is het manuscript van Dangerous onderdeel van de rechtsgang en openbaar te bekijken met de opmerkingen van de redacteur van dienst die grote delen van het manuscript wegstreept of becommentarieert: ‘Delete irrelevant and superfluous ethnic joke’.

Lees meer hier (met het manuscript).

Naar aanleiding van het commentaar had Yiannopoulos overigens wel een nieuwe versie van zijn boek ingeleverd. Zie ook The Guardian.