Er komt een einde aan het bestaan van Das Magazin, het grootste zelfstandige literaire tijdschrift in Nederland. Dat maken Toine Donk en Daniël van der Meer, die het blad zeven jaar geleden oprichtten, vandaag bekend op de website.

‘We vinden het tijdschrift niet meer de beste manier om met nieuwe schrijvers te werken,’ zegt Van der Meer tegen Thomas de Veen van NRC. Donk en hij begonnen het tijdschrift in 2011 om te ‘laten zien dat er wel degelijk een jong publiek bestaat dat literaire tijdschriften wil lezen’.

In 2015 kwam vanuit Das Magazin — oplage 6000 exemplaren — de uitgeverij Das Mag voort. Boeken van Jelle Brandt Corstius, Lize Spit en Maartje Wortel zijn intussen bij Das Mag uitgekomen.

Volgende maand verschijnt van Das Magazin nog het laatste nummer, het vijfentwintigste.

Hier de kennisgeving op de site van Das Mag. Hier het verhaal in NRC (€).