Nog wat achterstallig overstapnieuws van 1 januari. Frank Westerman stapt over van uitgeverij. Hij verlaat De Bezige Bij en gaat naar Querido Fosfor. In een persbericht schrijft Westerman:

Vandaag voeg ik de daad bij het woord: ik breng mijn werk onder bij Uitgeverij Querido Fosfor, waar ik al bij betrokken ben als editor-at-large*.
Met Annette Portegies, de uitgever van Em. Querido’s Uitgeverij waar ook Querido Fosfor onder valt, heb ik op oudjaar 3 (drie) boekcontracten getekend. De eerstvolgende nieuwe titel zal na de zomer verschijnen. Het is de bedoeling dat op termijn mijn volledige werk onderdak gaat vinden in dit nieuw huis.

Met deze overstap wil ik het 1 jaar jonge Querido Fosfor graag zoveel mogelijk versterken.
In februari 2017 is mijn bundel In het land van de ja-knikkers al onder het QF-label verschenen, gevolgd door De dood van de ambassadeur van Ryszard Kapuscinski, Bibeb van Adinda Akkermans en Roos Menkhorst, Liefde, lijden, lossen van Fosfor-oprichter Jeroen van Bergeijk, The great Marc Evers van Ivo van Woerden, Een botsing op het spoor van Joris van Casteren – en een dozijn schitterende digitale longreads.

Wie volgt? Schrijvers van uitzonderlijke reportages en essays zijn meer dan welkom om met hun kopij of boekideeën bij Querido Fosfor aan te kloppen. Ik wil me graag inzetten om dit klein-maar-fijne fonds in de beschutting van de gerenommeerde, 103 jaar oude Em. Querido’s Uitgeverij te laten uitbotten tot de mooiste boom in het landschap van de waargebeurde verhalen.

In 2012 stapte Frank Westerman, die eerst bij Atlas zat, van Atlas Contact over naar De Bezige Bij. Hij zei toen:

Bij elke vorm van migratie is sprake van push- en pullfactoren. Atlas, mijn uitgeverij van het eerste uur, is dit jaar opgegaan in Atlas Contact, een huis dat bij de verbouwing nieuwe schotten heeft aangebracht tussen fictie en non-fictie. Wat ik de afgelopen 19 jaar het meest waardeerde bij Atlas – dat literaire teksten, waargebeurd en verzonnen, tegelijk en tezamen de hoogte in werden gestoken – gaat hiermee naar mijn gevoel verloren. Tot mijn grote vreugde heb ik in De Bezige Bij een nieuw uitgeefhuis gevonden dat op eenzelfde manier over literatuur denkt als ik en me net zo’n welkomstgevoel biedt als destijds uitgeverij Atlas.

In 2014 werd Westerman mede-eigenaar van Fosfor, dat in 2016 onderdeel werd van Singel Uitgeverijen.