Down the rabbit-hole

Vrijdag 12 januari vindt in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag het tweede symposium van het Lewis Carroll Genootschap plaats. Lewis Carroll (1832-1898) was een Engelse wiskundige, logicus, briefschrijver, amateurfotograaf, theaterliefhebber en Anglicaans diaken, maar hij wordt toch vooral herinnerd als auteur van de onvergankelijke boeken Alice in Wonderland en Through the looking-glass. Het Lewis Carroll Genootschap, opgericht in 1976, leidde decennia een slapend bestaan, maar werd een jaar geleden nieuw leven ingeblazen. De toegang tot het symposium is gratis.

Het symposium begint om 10.30u met een rondleiding door de KB. Er zijn lezingen van de bekroonde Alice-illustratrice Floor Rieder en van wetenschapsfilosoof Fedde Benedictus. Het Genootschap presenteert ook zijn eerste twee publicaties: het eerste nummer van een nieuw ‘tijdschrift in de geest van Lewis Carroll’ (onder redactie van Tzum-collega Jur Koksma en mijzelf), met o.a. een verhaal van Biesheuvelprijswinnaar Rob van Essen; en een verzameling van Nederlandse en Afrikaanse vertalingen van Carrolls nonsensgedicht Jabberwocky, waaraan Jur en ik een nieuwe vertaling en een essay hebben bijgedragen.

Kijk voor het volledige programma op de site van het Lewis Carroll Genootschap
Aanmelding voor het symposium is verplicht via info@lewiscarrollgenootschap.nl.

(Afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ALewis_Carroll_1863.jpg)