De nieuwe uitgeverij van Mizzi van der Pluijm heet Pluim. Het bedrijf werd op 3 januari ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Van der Pluijm en drie vooralsnog anoniem gebleven particulieren hebben er geld in gestoken. Schrijvers als Joris Luyendijk, P.F. Thomése, Dimitri Verhulst, Hanna Bervoets, Lieke Marsman en Michel Krielaars verlaten Atlas Contact om hun nieuwe boeken Pluim. onder te brengen bij uitgeverij Pluim.

Nog voor de Boekenweek verschijnt de nieuwe roman van Thomése bij Pluim.

De uitgeverij is gevestigd in de Spinhuissteeg in Amsterdam. Doel van Uitgeverij Pluim BV i.o. is: ‘Het uitoefenen van een uitgeverij ten behoeve van de productie en verkoop van boeken en andere literaire uitgaven, audio en videoproducties alsmede deelneming in andere vennootschappen.’

Mizzi van der Pluijm vertrok vorig jaar bij uitgeverij Atlas Contact. Zij voelde zich niet langer zeker over de onafhankelijkheid van Atlas Contact nadat het moederbedrijf VBK nieuwe aandeelhouders had gekregen. Een poging tot uitkoop mislukte, Van der Pluijm besloot een zelfstandige uitgeverij te beginnen. Commercieel directeur Rianne Blaakmeer ging met haar mee.