In het radioprogramma Kunststof zijn zojuist de nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs bekendgemaakt.

Genomineerd zijn:
* De zweetvoetenman. Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe) – Annet Huizing en Margot Westermann (Lemniscaat)
* En toen, Sheherazade, en toen? – Imme Dros en Annemarie van Haeringen (Leopold)
* Lampje – Annet Schaap (Querido Kinderboeken)
* Onder mijn matras de erwt – Ted van Lieshout (Leopold)
* Wij waren hier eerst – Joukje Akveld (Gottmer).

De jury bestaat uit Noraly Beyer, Anne-Gine Goemans, Jen de Groeve, Mirjam Noorduijn en Peter de Kan, die zich over de vraag buigt welk boek zij als het beste kinderboek van het afgelopen jaar beschouwt. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op donderdagmiddag 5 april in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam. De winnaar ontvangt € 15.000.

De Woutertje Pieterse Prijs is een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De jury bekroont kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 15.000 euro en wordt dit jaar financieel mogelijk gemaakt door De Versterking, het Lira Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nederlands Letterenfonds. Vorig jaar ging de prijs naar Stella van Gerda Dendooven (Uitgeverij Querido Kinderboeken).