Van Pub naar Stip. De eigenaar van Boekblad is niet langer Pubmedia; de curator heeft de failliete boedel inclusief LIVRE Magazine, Lijstenboek en Mediafacts overgedragen aan Stip Media. Dat meldt hoofdredacteur Lucy Th. Vermij op de site van Boekblad.

Het is ook de bedoeling dat Boekblad Magazine. dat door de tegenvallende advertentieverkoop in zware tijden verkeerde, binnenkort weer gaat verschijnen. Of de achterstallige betalingen aan de freelancers alsnog worden vergoed vermeldt de website van Boekblad niet.

Vanuit het boekenvak is positief gereageerd op de wederopstanding tijdens dit Paasweekend. Harold Zwaal van Scheltema in Amsterdam schrijft:

Ontzettend gaaf dat Boekblad is gered. Fijn dat Stip Media jullie adopteert. Chapeau!

Marischka Verbeek van Savannah Bay in Utrecht:

Heel fijn! Veel succes Lucie en collega’s!

De tweekoppige kernredactie heeft de afgelopen weken de nieuwsvoorziening op de site van Boekblad door laten gaan. De komende week zal dat iets minder zijn:

Die week staat bij de nieuwe uitgeverij in het teken van de vele praktische zaken rondom de overname. Stip Media wil echter de redactionele zaken zo snel mogelijk voortzetten, zowel online als in print.