De verschijning van Boekblad Magazine is (voorlopig) even uitgesteld. Pubmedia, de uitgever van onder meer Boekblad, zit in de problemen omdat zij de freelancers niet meer kan betalen. Dat bevestigen enkele bronnen rond het blad. Het andere grote merk van Pubmedia is het platform Mediafacts.

Eind 2015 kwam Boekblad ook al in zwaar weer omdat de aandacht voor het papieren blad afkalfde. Een groot deel van de door boekhandelaren en uitgevers geraadpleegde website van Boekblad zit achter een betaalmuur. In december 2015 werd een van de drie vaste redacteuren ontslagen. Lucie Th. Vermij en Mandy den Engelsman bleven achter en er werd vaker beroep gedaan op freelancers. Het grootste probleem is de afwezigheid van adverteerders. In het laatste nummer van het veertig pagina’s tellende Boekblad Magazine zaten twee advertentiebladzijden.