Cultdichter Kees van der Hoef is op 83-jarige leeftijd overleden. Van der Hoef opereerde voornamelijk in Groningen waar hij vroeger muziekfeesten organiseerde en zich manifesteerde als een dichter en performer. Tien jaar geleden werd de Kees van der Hoef-prijs ingesteld om de man te eren die jarenlang literaire avonden organiseerde. Uitgever Anton Scheepstra zal juist komende zondag deze prijs in ontvangst nemen.

Naast dichter was Van der Hoef ook chroniqueur van de stad. Hij stelde veel boekjes in eigen beheer samen met oude prentbriefkaarten van de stad. De kwaliteit daarvan liet op den duur wel te wensen over.

In 2015 maakt Buddy Hermans een filmisch portret van Kees van der Hoef waarbij zijn verschillende kwaliteiten aan de orde kwamen.

KEES! from GAVA on Vimeo.

Lees meer op de site van SLAG.

(fot: © Jan Glas)