In 2021 moet de film er komen, dus er is nog even tijd om de financiering rond te breien, maar de filmrechten van Hokwerda’s kind zijn gisteren verkocht. Witfilm, de filmproductiemaatschappij van Iris Lammertsma en Boudewijn Koole heeft ze aangekocht. Uit het bericht van uitgeverij Atlas Contact:

Regisseur Boudewijn Koole: ‘Ik ken geen andere Nederlandse schrijver die zo zintuiglijk schrijft als Oek de Jong. Als je Hokwerda’s Kind begint te lezen, word je na een paar woorden al naar de plek toegezogen. Het is alsof je daar bent, met de karakters. Ik voel grote affiniteit met zijn stijl.’

Oek de Jong: ‘Boudewijn Koole is de juiste regisseur voor Hokwerda’s kind. In 2017 liet hij met Disappearance zien dat hij houdt van een intense psychologische spanning, erotiek en intimiteit. Hij gaat dit verhaal naar een nieuw publiek brengen.’