In de Volkskrant van vanochtend geeft Jan Siebelink alvast een bescheiden inkijkje in het Boekenweekgeschenk 2019 dat hij gaat schrijven.’God zal erin voorkomen,’ zegt Siebelink tegen Arjan Peters, ‘en dan niet op een denigrerende manier. God is afwezig in onze maatschappij, maar ik ben nog altijd veel met Hem bezig, dus in mijn verhaal hoeft Hij niet te ontbreken.’ Ook onthult de schrijver dat een van de locaties in het verhaal de Amsterdamse Heisteeg zal zijn: ‘[…] je weet wel, tussen de cafés Hoppe en De Zwart, het steegje dat van de Spuistraat naar het Singel voert.’Wat er in de novelle, die hij kort na de zomer moet inleveren, gebeurt, is Jan Siebelink nog een raadsel. Ook van de titel heeft  hij nog ‘geen flauw idee’.

De Boekenweek 2019 is van 23 maart tot 31 maart.

Hier het artikel van Arjan Peters is de Volkskrant (€).