Op de tweede plek in de Bestseller 60, na het Boekenweekessay van Jan Terlouw, is deze week De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld te vinden. Veel boeken in de top die via De Wereld Draait Door gepromoot zijn. Op 3 staat Mythos van Stephen Fry, uit de jaarlijkse Van Dis-uitzending. De ommegang van Jan van Aken, net als Marieke Lucas Rijneveld gepromoot door het boekhandelaarspanel, staat op 9; Zomerlicht, en dan komt de nacht van Jón Kalman Stefánsson staat op 51 en Kindsoldaat van Oscar van den Boogaard begint na een herintrede in de Bestsellerlijst aan een langzame opmars, de roman staat nu op de 38-ste plek. Een vurig pleidooi voor Tsjaikovskistraat 40 van Pieter Waterdrinker in DWDD zorgt ervoor dat het boek nu doorstijgt naar nummer 7. Nog een DWDD-effect: Maarten ’t Hart knalt met zijn herdruk van Johann Sebastian Bach naar plaats 22.

Wees onzichtbaar van Murat Isik handhaaft zich in de middenmoot op 32. Op plek 49 komt deze week Reconquista van Miquel Bulnes binnen. Kolja van Arthur Japin maakt een comeback in de lijst op 53.