Chicklit.nl is de eerste website die wordt ingelijfd door BookSpot, het voormalige ECI. Afgelopen vrijdag zijn de contracten daartoe getekend. Het gaat vooral om de besprekingen die op Chicklit verschijnen en die doorgeplaatst worden naar de website van BookSpot. Chicklit specialiseert zich vooral op vrouwen die lezen, of om hun eigen site te citeren:

Chicklit.nl is jouw Personal Assistant op het gebied van boeken, series, films en andere vrouwendingen. Welke titels zijn hot? En welke totally not? Daarvoor zit je bij Chicklit.nl aan het juiste adres! Naast de welbekende chicklit vind je op Chicklit.nl alle genres die vrouwen aanspreken.

BookSpot is op het overnamepad. Niet alleen werd vorige maand bekend dat BookSpot de nieuwe vaste sponsor wordt voor de Gouden Strop, ook wordt er gefluisterd dat er verschillende literaire sites gezocht worden voor overname of voor een vorm van samenwerking om de eigen site van BookSpot te versterken.

Georgios Petropoulos, directeur EEN Media, de voormalige eigenaar van Cicklit, vindt:

dat met de overname door BookSpot Chicklit in goede handen komt, bij een bedrijf dat het blijvend stimuleren van het lezen van boeken door jong en oud hoog in het vaandel heeft staan. We zijn dan ook verheugd in BookSpot de perfect passende partij te hebben gevonden om Chicklit.nl nog verder uit te bouwen, en wensen alle betrokkenen heel veel succes, en leesplezier.