Dankzij het weblog van Ted van Lieshout weten we dat er vijf boeken voor de Gouden Poëziemedaille zijn genomineerd, waarvan er vier zijn uitgegeven door Querido. De Gouden Poëziemedaille bekroont de beste Nederlandstalige kinderpoëziebundel van de afgelopen twee jaar. De Gouden Poëziemedaille wordt voor de derde keer uitgereikt. Genomineerd zijn:

Robbert-Jan Henkes – Jij met mij (Querido, 2017)
Edward van de Vendel – De zombietrein en andere stripgedichten (Querido, 2017)
Erik van Os & Elle van Lieshout – Niets liever dan jij (Querido, 2016)
Linda Vogelesang – Gewoon een droom (Querido, 2017)
Bette Westera – Was de aarde vroeger plat? (Gottmer, 2017)

Op woensdag 30 mei wordt bekendgemaakt wie de prijs heeft gewonnen. Naast de bekroning door de vakjury is er ook een bekroning door een kinderjury, bestaande uit schoolkinderen die vier Poëziesterren mag uitdelen voor de beste gedichten.

In de vakjury zaten: Dirk Terryn (CANON Cultuurcel), Marina Waterschoot (leerkracht lager onderwijs), Flore Keersmaekers (Jeugd en Poëzie), Kathleen Meersseman (docente Arteveldehogeschool, Bachelor in het onderwijs: Lager onderwijs), Sieglinde Vanhaezebrouck (Poëziecentrum) en voorzitter Jan Van Coillie (hoogleraar Faculteit Letteren KU Leuven – Campus Brussel).