Na zijn laatste ‘Voetnoot’, vandaag op de voorpagina van de Volkskrant, de 2500ste, blijft Arnon Grunberg aan de krant verbonden. De schrijver zegt in een interview: ‘Overigens blijf ik wel voor de Volkskrant schrijven. Op de achterpagina. Niet meer dagelijks maar twee keer per week.’

Op de vraag wat hij meer zal missen, de dagelijkse routine of het prestige, antwoordt Grunberg: ‘De dagelijkse routine. Het volgen van het nieuws in de wetenschap dat er misschien een Voetnoot in zit. Prestige ach, als je acht jaar lang op de voorpagina hebt gestaan, dan leer je die wel te relativeren.’

In de ‘Voetnoot’ van vandaag dankt Grunberg redacteuren van de Volkskrant voor het in ontvangst nemen van zijn kopij. De dagelijkse rubriek die bestaat uit niet meer dan 149 woorden begon acht jaar geleden.

Hier de laatste Voetnoot (en de winnende Voetnoten die lezers schreven), hier het interview met Arnon Grunberg (€).