Vandaag staat de laatste Voetnoot van Arnon Grunberg op de voorpagina van de Volkskrant. Vanmiddag is er nog een knuffelmoment in het Stedelijk Museum te Amsterdam en morgen kun je in NRC Handelsblad lezen hoe dat was. Op de site Reddit mochten de mensen Grunberg de hemd van het lijf vragen. Interessant. ‘Wertyujh1’ uit Utrecht-Stad vraagt:

Ik las laatst een stuk over dat klassieke nederlandse [sic] literatuur moet worden hertaald, zodat het interresant [sic] blijft voor de nederlandse [sic] jongeren. Ik heb zelf van u Tirza gelezen op de middelbare school (verplicht overigens). Als dat boek over 80 jaar van die leeslijst verdwijnt omdat het minder leesbaar is voor de jeugd van dan, zou u dan een voorstander zijn van hertalen? Of vind [sic] u dat afdoen aan uw werk?

Grunberg:

Nee, ik ben geen fan van hertalen en hoop dat mijn werk ook nog over 100 jaar ‘fris’ zal zijn. Als niet, jammer. Hertalen is een zwaktebod.

‘gooferoni’ uit Rotterdam vraagt:

Wie is volgens jou de beste Nederlandse schrijver van dit moment?

Grunberg:

Judith Herzberg verdient de Nobelprijs. En Charlotte Mutsaers verdient ook heel veel, misschien kunnen ze de Nobelprijs delen.

Lees de rest hier.