Kees Schafrat van boekhandel Broekhuis was jarenlang bevriend met Renate Dorrestein. Op zijn Facebook-pagina vertelt hij dat Dorrestein de dag voor Koningsdag nog een lintje kreeg:

Uitgever Joost Nijsen verzocht me onlangs om een ondersteunende brief te schrijven om Renate koninklijk te laten onderscheiden. Uit naam van de boekhandel, met wie Renate gedurende decennia zo’n geweldige band heeft onderhouden, heb ik deze bijdrage mogen leveren.
Op 24 april werd Renate Dorrestein in huiselijke kring geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw. In verband met haar sterk afnemende gezondheid is daar op dat moment geen ruchtbaarheid aan gegeven. Een terechte koninklijke waardering voor hetgeen ze heeft betekend voor een generatie aan lezers.

In de filialen van boekhandel Broekhuis (Hengelo, Enschede, Almelo en Oldenzaal) is het mogelijk om het condoleanceregister te tekenen.