Op het Poetry International Festival in Rotterdam werd gisteren de Brockway Prijs, de tweejaarlijkse prijs voor poëzievertalers uit het Nederlands, toegekend aan Daniel Cunin. Cunin ontving 5.000 euro. De Brockway Prijs is vernoemd naar de vertaler James Brockway.

Daniel Cunin heeft naast zijn vele prozavertalingen inmiddels een groot oeuvre opgebouwd van poëzievertalingen uit het Nederlands in het Frans. De jury bekroont met de Brockway Prijs 2018 dit oeuvre, en in het bijzonder zijn vertaling Une cage à la recherche d’un oiseau, een keuze uit de gedichten van Willem van Toorn. De bundel verscheen in 2016 bij uitgeverij L’arbre de Diane in Brussel.

De jury van de Brockway Prijs 2018 bestond uit literair vertalers Kiki Coumans (Frans-Nederlands) en Bertrand Abraham (Nederlands-Frans), bijgestaan door Peter Bergsma, vertaler en directeur van het Vertalershuis Amsterdam, een onderdeel van het Nederlands Letterenfonds.