Het Literatuurmuseum heeft zijn gratis Literaire Routes-app in een nieuw jasje gestoken. Met de smartphone-app kun je wandelen in de voetsporen van Louis Couperus in Den Haag, Simon Vestdijk in Harlingen en Harry Mulisch in Amsterdam. Ook aan het werk van Jan Siebelink en  Yvonne Keuls zijn wandelingen gewijd, beide in Den Haag. De app brengt anekdotes, citaten en levensfeiten.

De jongste auteur die op de voet kan worden gevolgd is Arnon Grunberg. Zijn route passeert twintig plekken in Amsterdam-Zuid in zo’n anderhalf uur. Bij elke stop is een daarbij horende passage uit Grunbergs werk te horen.

Het Literatuurmuseum adviseert met een volle accu op pad te gaan, omdat ‘deze app een vrij hoog batterijverbruik heeft’. Bij de Mulisch-wandeling waarschuwt het museum om goed op te letten omdat de route ‘dwars door het centrum van Amsterdam met vaak drukke en chaotische verkeerssituaties’ voert.

In Geldrop bestaat al langer een A.F.Th. van der Heijden-wandeling, een particulier initiatief. Daar zijn zelfs vijf A.F.Th. van der Heijden-banken geplaatst om tijdens het afleggen van de route uit te rusten.

De Literaire Routes-app van het Literatuurmuseum kan gratis worden gedownload in de Appstore of Google Play.