Recensent Hans Vervoort (Literair Nederland) heeft de jubileumbundel Vijftig verhalen van Anton Dautzenberg retour gestuurd. De verhalen van de schrijver staan hem ‘fysiek’ tegen schrijft Vervoort vandaag op zijn Facebook-pagina.

Ik vind dat alles geschreven moet kunnen worden. En gepubliceerd. Maar ik vind niet dat ik alles moet kunnen lezen. Soms kom ik teksten tegen die stilistisch best goed zijn, maar zo’n – voor mij – onsmakelijke inhoud hebben dat ik vind dat ik ze mag wegleggen. (…)

Behalve Moonen kwam ik in het verleden maar zelden een schrijver tegen wiens weergave van het menselijk bestaan me fysiek tegenstond.

Tot ik deze week ’50 verhalen’ van A.H.J. Dautzenberg toegestuurd kreeg ter bespreking. Al na de eerste met grote aandacht en in klein detail uitgedrukte mee-eter wist ik: van deze bundel ga ik de eindstreep niet halen. Ik heb het boekje geretourneerd. Best een goede schrijver, trouwens.

Tzum.info slaagde er wel om de verhalenbundel uit te lezen. Een recensie leest u hier!