Op 19 juli werd Jean Pierre Rawie geïnterviewd door Macia Luyten voor het radioprogramma Met het oog op morgen over de film The Happy Prince over de laatste jaren van Oscar Wilde. Rawie zat in zijn huis in Groningen en of het gebrek aan oogcontact ervoor zorgde dat het gesprek niet helemaal soepel liep, is moeilijk te zeggen, maar de vragen sloten niet echt aan bij de antwoorden. Het werd zo’n typisch radiogesprek waarbij de vragen op het lijstje werden afgevinkt.

Rawie had zich nog al zitten ergeren blijkt uit zijn column (€) in het Dagblad van het Noorden van vandaag.

Ik trof een presentatrice die niets wist over Wilde, en dat nadrukkelijk zo wilde houden. Mijn betoog dat earnest (uit de titel van Wildes beroemdste toneelstuk, The Importance of Being Earnest) indertijd Bargoens was voor homoseksueel (het woord hangt vermoedelijk samen met ‘Urning’ of ‘Uraniër’, weleer gangbare termen met dezelfde betekenis), vermocht haar hoorbaar niet te boeien.

Wie het diepte-interview wil naluisteren kan hier terecht.