Tweeënzestig jaar nadat hij het schreef en zevenenvijftig jaar na zijn dood (zelfmoord) is het verhaal A Room on the Garden Side van Ernest Hemingway in druk verschenen. Het is een van de vijf korte verhalen die Hemingway over de tweede wereldoorlog schreef in 1956 en waarvan er maar één werd gepubliceerd: Black Ass at the Crossroads. Het verhaal telt 2100 woorden. Het vijftien bladzijden tellende handschrift wordt bewaard in de Hemingway-collectie  van de John F. Kennedy Presidential Library and Museum in Boston.

A Room on the Garden is afgedrukt in The Strand Magazine. Hoofdpersoon is de Amerikaanse schrijver Robert. Het verhaal speelt zich af in augustus 1944 in Parijs, kort na de bevrijding. In het Ritz Hotel aan de Place Vendôme geniet Robert van magnumflessen champagne uit 1937 en weet hij zich omringd door andere luxe. Soldaten noemen hem ‘Papa’, de bijnaam die ook Hemingway zelf had. Er wordt gesproken over boeken en schrijvers en de valkuilen van het beroemd zijn. Veilig kan worden aangenomen dat deze Robert is gebaseerd op de schrijver zelf, schrijft The New York Times.

Afbeelding: fragment van de cover van Strand Magazine met het nooit eerder gepubliceerde verhaal van Hemingway.