Gisteren startte de eerste Boekenweek voor Jongeren. Weer een nieuwe campagne uit de feestkoker van de CPNB. Dit is geen normale Boekenweek, maar een speciale Boekenweek voor mensen tussen de 15 en 18 jaar.

Onder andere tv-persoonlijkheid Tim Hofman is ingevlogen om de campagne tot een groot succes te maken. Samen met Nhung Dam en Raoul de Jong mocht hij een kort verhaal aanleveren voor 3PAK (het speciale Boekenweekgeschenk voor Jongeren). Bij de campagne hoort natuurlijk ook een promofilmpje.

De marketingafdeling van de CPNB heeft hard nagedacht over de vraag hoe ze het boek populair kunnen maken bij jongeren. Hoe trek je ze achter hun iPhone of Playstation vandaan? Hoe zorg je ervoor dat ze Netflix op pauze zetten? Ambassadeurs Tim Hofman, Nhung Dam en Raoul De Jong moeten vooral laten zien dat alle viezigheden uit ons leven in het echt onmogelijk zijn, maar dat het in de literatuur wel kan.

Of zoals Tim Hofman het verwoordt:

Kijk, het leuke van een boek is dat alles kan en alles mag. Dus stel, je wilt lezen hoe het is als twee mensen intense seks hebben, hoe de twee vingers ergens naar binnen glijden en hoe iemand ergens wordt gezoend. Pornootje aanzetten op een verjaardag kan niet. Lees je een boek… dan kan het.