Niet alleen zijn ze genomineerd voor de BookSpot Literatuurprijs 2018, maar zojuist werd bekend gemaakt dat Suzanne Jansen en Tommy Wieringa ook nog eens kans maken op de BookSpot Lezersprijs 2018. Daarnaast staat Pieter Waterdrinker op de nominatielijst voor de speciale lezersprijs. Zijn roman Tsjaikovskistraat 40 was de grote afwezige op de shortlist van de literatuurprijs, maar lezers vinden toch dat hij een prijs verdient.

De afgelopen dagen konden lezers stemmen op de boeken van de longlist van de BookSpot Literatuurprijs 2018. Nu kan er vervolgens tot en met 7 november gestemd worden op de drie kanshebbers. De winnaar krijgt 10.000 euro.

Op 8 november wordt in RTL 5 Uur Live het winnende boek bekend gemaakt. Diezelfde avond kunnen Jansen en Wieringa dus nog eens kans maken op 50.000 euro als ze ook de BookSpot Literatuurprijs in de wacht slepen. Maar die prijs kan ook gaan naar Peter Middendorp, Arjan van Veelen, Peter Verhelst of Aukelien Weverling. Spanning alom.