‘Een flinke aderlating,’ zo noemt Fokas Holthuis van het gelijknamige antiquariaat het vertrek van de jongste bediende Nick ter Wal. Ter Wal werkte elf jaar lang voor het Haagse antiquariaat maar kiest nu voor huis en gezin in Groningen. In Groningen gaat hij verder op het ingeslagen literaire pad onder de naam Artistiek Bureau, de naam van het weblog dat hij al sinds jaar en dag beheert.

Artistiek Bureau zal in het nieuwe jaar op kleine schaal ook bijzondere boeken gaan uitgeven en antiquarische bijzonderheden verkopen. En ik hoop nu ook meer tijd te hebben voor het schrijven en samenstellen van boeken (ideeën genoeg).

Nick ter Wal schreef het afgelopen jaar De schrijfmachine, een korte levensschets van Ferdinand Langen, de invulling van zijn idee voor het Hendrik de Vries Stipendium. Daarvoor stelde hij een brieveneditie samen van Nanne Tepper. Samen met anderen maakte hij een bloemlezing uit het werk van A. Marja en een literaire wandelgids van Groningen.