Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja verlaat uitgeverij Cossee en gaat naar Querido. In een persbericht juicht Josje Kraamer, redacteur van Querido:

Tsead Bruinja is een bruisend dichter, levendig in zowel zijn werk als zijn optredens, die het experiment niet schuwt. We zijn erg blij dat zijn poëzie voortaan bij Querido verschijnt. Ik verheug me zeer op onze samenwerking.

Tsead Bruinja beschouwt zijn carrièrestap aldus:

Als beginnend dichter droomde ik ervan om gepubliceerd te worden door de uitgever die onderdak bood aan uiteenlopende dichters als C.O. Jellema, Robert Anker en Astrid Lampe, vanwege ruimte voor het experiment en vanwege de prachtige vormgeving. Het is een mooie en leerzame omweg geweest langs Contact en Cossee, waar er veel aandacht voor mijn werk is geweest en waar ik veel heb geleerd, maar nu kom ik thuis op de plek van mijn jeugdige dichtersdroom. Ik kijk uit naar een lange en prettige samenwerking in dit voor mij nieuwe maar nu ook al vertrouwde warme nest.

Een maand geleden werd bekend dat Bruinja de nieuwe Dichter des Vaderlands werd. In juli verschijnt de bundel Ik ga het donker maken in de bossen van waarvan Bruinja een maand geleden nog schreef dat die in juni bij Cossee zou uitkomen.