Tot de zomervakantie blijft Jeroen van Kan VPRO Boeken presenteren, maar daarna houdt hij ermee op, want hij heeft inmiddels een nieuwe functie aanvaard: hij wordt de nieuwe directeur van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam. Van Kan volgt Daphne de Heer op In een persbericht schrijft de SLAA:

Met Jeroen aan boord wil de SLAA onder meer andere vormen van storytelling onderzoeken (bijvoorbeeld via audio, video en publieksparticipatie) en de A van Activiteiten verder uitbouwen en verbreden.

De VPRO meldt:

Jeroen van Kan is voor het programma van grote waarde geweest als buitengewoon ervaren presentator die net zo makkelijk een debuterende dichter interviewt als de auteur van een standaardwerk over de Holocaust. Dat doet hij niet alleen in onberispelijk Nederlands, maar ook in uitstekend Engels en Duits; een zeldzaamheid op de Nederlandse televisie.

Jeroen van Kan presenteerde VPRO Boeken sinds het plotselinge overlijden van Wim Brands in april 2016. Sinds januari 2017 presenteert hij VPRO Boeken om en om met Carolina Lo Galbo. Zijn laatste uitzending is te zien op 26 mei.