Interessante fittie gisteren tussen Johan Derksen en Hans Kraaij in het programma Veronica Inside. Derksen verwijt Kraay dat hij een sponsorcontract heeft waarna Kraay hem terugpakt door de continue verkoop van eigen waar in het programma, van onderbroeken tot sportboeken van uitgeverij Inside, aan de orde te stellen.

Johan Derksen: Ik ben ook uitgever geweest van die boeken.
Hans Kraay: Die laat je ook nooit zien.
JD: Hans, Hans, je weet nergens van en je slaat onzin uit.
HK: Nou, jij zegt dat ik boter op mijn hoofd heb…
JD: RTL, die had een deal met die uitgeverij dat die boeken die mochten hier op tafel liggen en voor ieder verkocht boek moet die uitgeverij een bedrag naar, toen we bij RTL zaten, naar RTL overmaken. Dat is gewoon tussen een tv-maatschappij en een boekenuitgeverij een deal. Maar jij laat je privé sponsoren. Vind ik louche voor een journalist.

Er zijn twee interessante dingen op te merken. Ten eerste dat Derksen eerst zegt dat hij uitgever was van die voetbalboeken (terwijl hij normaal zegt er niet zoveel mee te maken te hebben; dochter Marieke Derksen runt de tent) en het later heeft over ‘die uitgeverij’. Ten tweede de deal dat er een deel van de opbrengst naar de tv-zender gaat, toen RTL en nu hoogstwaarschijnlijk dezelfde deal met Talpa.

Vanaf 2.30 is de deal te zien.