Nu De Wereld Draait Door in de zomerpauzestand staat en we het Boek van de Maand van het boekenpanel moeten missen, heeft NRC Handelsblad iets nieuws bedacht: de online Boekenclub met een Boek van de Maand. De Boekenredactie van NRC, kiest een Boek van de Maand. ‘Dit is een positief besproken boek met een actueel thema dat momenteel door veel mensen wordt gelezen.’ Het positiviteitsvirus is van tv overgeslagen naar de krant.

De NRC Boekenclub trapt af met Grand Hotel Europa van medewerker Ilja Leonard Pfeijffer. Thomas de Veen gaf vijf ballen aan Pfeijffer (wiens boek overigens ook elders positief werd besproken).

Deelnemers mogen hun eigen bespreking toesturen in maximaal 250 woorden en mogen zelf ballen toekennen. De eerste reacties zijn inmiddels gegeven al worden de ballen soms vergeten. Lees hier meer.