Een verrassing was het nauwelijks, na een week waarin de auteur twee keer op tv verscheen, op de radio kwam en in elke krant geïnterviewd en besproken werd, maar toch is het wel mooi dat er weer een echt literair boek op de eerste plek van de bestseller top 60 staat: Otmars zonen van Peter Buwalda.

Nicolien Mizee, zakt met Moord op de moestuin naar de vijfde plek. De andere dikke literaire pil, Grand Hotel Europa zakt een paar plaatsen naar de tiende plek.

De moederboekjes beginnen met de Boekenweek in het vooruitzicht de bestsellerlijst ook te teisteren. Nico Dijkshoorn komt na een gesprek bij DWDD binnen op de 30e plek met Ooit gelukkig. Tommy Wieringa is met Dit is mijn moeder al aan het zakken op de lijst (44). Isa Hoes komt met de door haar samengestelde verhalenbundel Het is je moeder binnen op 51 en als je een iets luguberder verhaal wilt lezen dan moet je Joris van Casteren Moeders lichaam tot je nemen (46).

(Foto via Boekhandel Kramer & Van Doorn op Twitter)